Menu Sluiten

Romantisch Valentijnsdiner in De Plataan

Om de onvoorwaardelijke liefde met elkaar te vieren is zondag 13 februari het multifunctioneel centrum De Plataan door Versa Welzijn, wijkpost De Schakel en Buurtplatform KTV omgebouwd tot restaurant. Hier konden maximaal 50 gasten terecht voor een gratis diner.

Iedereen kon zich aanmelden: moeder en dochter, vriendinnen of vrienden, buren, koppels en natuurlijk ook singles. Voorwaarde was dat tenminste 1 van de duo’s in de wijk woont. Doel van de avond: mensen met elkaar verbinden en welkom te voelen in de Plataan. Versa kwam met het initiatief en heeft De Schakel en ons gevraagd dit samen te organiseren.

De Plataan was helemaal in het thema versierd, inclusief rozenblaadjes, rode ballonnen en zelfs drijfkaarsjes in de vorm van een hart. Bij het ontvangen van de gasten speelde buurtbewoonster Caroline Blokker een romantisch deuntje op de piano en gezamenlijk werd er getoost met een glaasje Prosecco. De tafeltjes stonden op corona proof afstand van elkaar en er was plek voor maximaal 50 gasten. De gasten werd verzocht zo min mogelijk te lopen. Het voorgerecht: roze soep en het nagerecht: witte met roze pudding met rood fruit werden aan tafel geserveerd. De drankjes aan tafel opgenomen (sorry, voor de onervarenheid in de horeca). Alleen voor het hoofdgerecht gingen de gasten per tafel naar het buffet om een bordje te laten opscheppen.
Ook GooiTV was erbij: klik hier

De bezoekers konden aan het eind van de avond een kleine bijdrage geven. De opbrengst daarvan gebruiken de organisaties voor nieuwe activiteiten op zondagmiddag in De Plataan. Ook lag er een hartje bij hun bord waar ze een wens op konden schrijven. Misschien voor een activiteit die ze graag zouden willen zien in de Plataan, maar bijvoorbeeld ook een persoonlijke wens of hulpvraag voor wijkbewoners of de Plataan, alles kan. De Boom en de wenskaartjes zijn nog een tijdje te vinden in de Plataan maar ook daarna: Is de deur open, dan kan er altijd binnengelopen worden. Voor een gesprek, een kopje koffie, wensen, idee├źn of feedback, even te kunnen zitten, gewoon even niet thuis te zijn. Kortom: Kom binnen!