Menu Sluiten

Opschonen 19 maart 2022

Storm Eunice raast over het land terwijl ik deze tekst zit te typen. Een tekst die pas over een aantal dagen in de KTV-Nieuwsbrief te lezen zal zijn. Tegen die tijd is de wind allang weer gaan liggen en hebben we hopelijk kunnen vaststellen dat de schade in onze wijken beperkt is gebleven. Maar ongetwijfeld waaien er op dit moment her en der afvalcontainers om. En worden er allerlei spullen vanuit tuinen de straat óp en de plantsoenen ín geblazen.

Dus is het goed dat we binnenkort ook weer een Opschoondag hebben. Deze keer valt die toevallig samen met de Nationale Opschoondag op 19 maart. Die Nationale Opschoondag wordt één keer per jaar georganiseerd, dus wat dat betreft doen we het in de KTV-wijken een stuk beter: elk kwartaal.

Maar gelukkig blijft het daar niet bij: ik zie regelmatig buurtbewoners (leden en niet-leden) tussendoor, op eigen initiatief, met grijper en vuilniszak op pad, om hun eigen straat en omgeving aan te pakken. Misschien geïnspireerd door het goede voorbeeld dat we als Buurtplatform geven, maar hoe dan ook: hartstikke goed! Daarmee houden we onze buurt schoon en leefbaar en verhogen we de sociale kwaliteit.

Iedereen die dit ook wil doen en een grijper nodig heeft: laat het ons weten, dan kunnen we dat regelen.

Als u 19 maart komt helpen is het fijn als u zich met een mailtje naar werkgroepopschonen@buurtplatformnaarden.nl opgeeft, maar ook zonder opgave bent u natuurlijk van harte welkom. We hopen weer op een grote opkomst zodat we nog meer straten vrij kunnen maken van zwerfvuil.

Zaterdag 19 Maart, zet u het vast in de agenda? Hopelijk tot dan.