Menu Sluiten

Duurzaam KTV

De werkgroep Duurzaam KTV werkt voor wat betreft de energietransitie samen met Wattnu, de energiecoöperatie van Gooise Meren.

Energiecoöperatie Wattnu is er voor en door bewoners, zonder winstoogmerk en zonder commercieel belang.
Wattnu ondersteunt bewoners om maatregelen te nemen in het verduurzamen van de woning, om zo met elkaar een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Inloopspreekuur Wattnu

Zoals in onze vorige Nieuwsbrief werd aangekondigd heeft de expositie “Kompas op Groen” de afgelopen weken in De Plataan gestaan. Helaas had ook deze activiteit natuurlijk te lijden van de corona-maatregelen. Maar toch was een aantal bezoekers geïnteresseerd en zijn er op de woensdagmiddagen gesprekken geweest met de energiecoaches. De expositie wordt nu weer naar een andere locatie verplaatst. Maar Wattnu is van plan om met een wekelijks inloopspreekuur door te gaan: elke woensdag van 14 – 16 uur in De Plataan.

Wattnu actie “Zet’m op 60”

Iedereen heeft ze waarschijnlijk al gezien: de posterborden langs de weg met de tekst “IKZET’MOP60°”. Het gaat om gas besparen door de cv-ketel – het verwarmingswater, niet het douchewater(!) – op 60 graden te zetten. Nog niet iedereen weet dat cv-ketels standaard vaak hoger staan afgesteld. Soms wel op 80-90°C. Terwijl de ketel veel efficiënter werkt onder 60°, zonder verlies van comfort.

Via de website www.wattnu.org/zetmop60 zijn korte instructiefilmpjes te zien van de meeste cv-ketels en worden veel gestelde vragen beantwoord. Ook kunnen daar andere kosteloze activiteiten van Wattnu worden aangevraagd, zoals energiebespaartips, een waardebon, (online) energiegesprek of energiedisplay om inzicht te krijgen in energieverbruik. Ook kan men zich aanmelden voor een warmtescan van het huis en de collectieve inkoopacties isolatie, glas en zonnepanelen.

Wattnu is heel benieuwd naar ZET’MOP60-ervaringen van bewoners. En roept op om deze (liefst met foto) te mailen naar energiecoach@wattnu.org. Inzenders maken kans op 1 van de 10 klaar-voor-de-winter-pakketten t.w.v. €100.