Menu Sluiten

Nieuwe verlichting (korte) Meerstraat

De meeste wijkbewoners zullen deze straat wel kennen: de Meerstraat. Maar dan niet de drukke weg tussen de rotonde bij de Tweemaster en de Naardervaart, maar dat andere gedeelte: tussen de (straat)  Keverdijk en de Rijksweg. In de wijk ook wel Korte Meerstraat genoemd. Straatnaamborden ontbreken inderdaad.

Met aan de ene kant de weilanden en aan de andere kant de tuinen van de Volkstuinvereniging Naarden.
Een mooie straat, die zeker vanaf de opening van de met stoplichten beveiligde oversteek voor fietsers en voetgangers over de Rijksweg erg populair is onder deze groepen weggebruikers…. en zeker ook onder hondenbezitters.

In de Wijkschouw van 2019 werd al de nagenoeg ontbrekende straatverlichting op dit donkere stuk straat bij de gemeente aangekaart. Met de toename van vooral fietsverkeer vanuit en naar richting Bussum was de straat in het donker uiterst onoverzichtelijk voor dit langzame verkeer (autoverkeer is er op dit stuk Meerstraat nauwelijks).

De paar lantaarnpalen die er stonden vielen – behalve in de winter – volledig weg tussen de bladeren van de vele bomen. En diezelfde prachtige bomen hebben daarnaast  als gevolg dat de oude en vaak dikke wortels het, met straatstenen aangelegd wegdek, op veel plaatsen omhoog drukken. Gevaarlijk voor fietsers en voetgangers, zeker in het donker. In oktober 2019 reageerde de gemeente Gooise Meren op de vraag om maatregelen: “Dit zal door de afd. Borg (Beheer en Onderhoud Ruimte en Groen) worden nagekeken en indien nodig aangepast.”

En nu, ruim twee jaar na de toezegging van de gemeente, is het dan zover: half december werden er – voor het buurtplatform – onverwacht in één dag 10 fraaie en goed licht gevende lantaarnpalen geplaatst!

Geweldig, wat een verbetering, wat een goed en veilig verlichte straat is het geworden. Het duurde even maar dan heb je ook wat.

…En dat is nog niet alles. De bovenbeschreven verlichting was nog maar net aangelegd of in de tweede week van januari waren enkele medewerkers druk bezig om de boomwortels die de straatstenen omhoog duwden en het wegdek voor fietsers en wandelaars extra gevaarlijk maakten te verwijderen.
Na enkele dagen waren die wortels verwijderd, lag de straat er weer recht en glad bij. Opnieuw een verbetering van dit stuk Meerstraat. Dank gemeente en vooral: dank medewerkers die deze ‘stevige ‘ klus in de januari-kou hebben geklaard!