Menu Sluiten

Verslag Duurzaamheidscafé

Woensdag 11 mei was het eerste Duurzaamheidscafé na de corona-periode, georganiseerd door SamenSnellerDuurzaam Gooise Meren (SSD) in samenwerking met de bibliotheek en ons.

Het thema was “Groen”, en dus was er een presentatie door Maddie en Janneke vanuit onze werkgroep Groen over de stand van zaken met betrekking tot het voedselbos, de Hof van Thijsse.

Maar ook los van deze presentatie was het een leuke en interessante avond, waar Kees Hogenbirk van SSD iets vertelde over doelstellingen en activiteiten van hun organisatie.

Daarnaast waren er twee enthousiaste jonge boeren uit onze directe omgeving: Tom van de BuffelHoeve (waar je verantwoorde vleespakketten kunt bestellen) en Lucas van Vers van ’t Land (die zuivel-, groente- en fruitboxen levert). Zij vertelden hoe ze hun bedrijven op een milieubewuste wijze runnen, met veel oog voor biodiversiteit, en zo toegang bieden tot lokaal (korte aanvoerlijnen!) geproduceerde voedingsmiddelen.

Tenslotte was er een mooi verhaal van Jaap van de Volkstuindersvereniging Naarden: een groene oase die tegen onze wijken aan gevleid ligt en waar ook al jaren lokaal wordt geproduceerd.

Een aantal interessante links:

  • Boer Tom: BuffelHoeve: vleespakketten.
  • Boer Lucas: Vers van ’t Land: zuivel-, groente- en fruitboxen.
  • Voor lid worden van de Volkstuindersvereniging Naarden: dan kun hier: vtvnaarden.nl.
  • Agenda van Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren: Agenda

Volgende Duurzaamheidscafé is woensdag 15 juni om 19:30 uur in de Plataan