Menu Sluiten

Mozaïekbank

Mozaïekbank

Op de Algemene Ledenvergadering van juni hebben wij eindelijk het plan mogen delen waar we in 2020 al mee gestart zijn: Het maken en plaatsen van een Mozaïekbank bij het Multi Functioneel Centrum (MFC), dat de naam “De Plataan” heeft gekregen, en bijna klaar is.

Daarnaast viert in 2022 het Buurtplatform haar 25-jarig jubileum.

Om de opening en het jubileum te vieren, willen wij met de wijk een mozaïekbank maken. Dit is een bank die buurtgenoten samen ontwerpen en daarna met mozaïek steentjes gaan beleggen.

We willen deze bank graag bij de hoofdingang van “De Plataan” laten plaatsen.

We zijn daarvoor in gesprek met beneden-huurders (De Schakel, Scan en bibliotheek) van “De Plataan”, de bewoners van de tegenoverliggende woningen, de gemeente en de eigenaar van het pand. De toestemming om de mozaïekbank daar te plaatsen is bijna rond.

Maar we kunnen het niet alleen. Daarom vragen we hulp. We zijn op zoek naar:

 • Een ruimte om de bank te kunnen mozaïeken:
  Deze ruimte moet minimaal 3.5 x 4.5 meter zijn, net iets groter dan een garagebox. Met een grote deur voor het in- en uitrijden van de bank. En er is ook elektra en water nodig.
  Bij voorkeur een ruimte in één van  “onze” wijken, zodat iedereen die het leuk vindt kan komen helpen mozaïeken en/of de voortgang kan volgen met een kopje koffie en een praatje.
  We hebben de ruimte ongeveer 4 maanden nodig.
 • Ontwerpers:
  Inwoners van KTV die een ontwerp kunnen en willen maken voor de afbeeldingen op de bank, zodat het een echte bank van en voor de wijk wordt.
 • Transport:
  Als de bank klaar is dan zal hij van de maakplek naar zijn plekje voor de entree van “De Plantaan” verplaatst moeten worden. Wie kan deze zware jongen van 1650 kg, 225 cm breed x 76 cm diep – 96 cm hoog, (zonder mozaïek) verplaatsen?

Als we deze informatie hebben, dan kunnen we naar de volgende stappen:

 • Het financiële stuk:
  De bank wordt mede door het Buurtplatform gefinancierd, maar dat is nog lang niet genoeg. Dus ook daarvoor gaan we de wijk in. Maar dat kan pas als we het volledig kostenplaatje hebben en aan alle randvoorwaarden voldaan is.

Wij kunnen niet wachten en hopen dat iedereen zijn steentje komt bijdragen (lees: plakken :-)) en we er een gezellige activiteit van maken.

Van KTV, met KTV en voor KTV!

Weet je een plek, wil je helpen met het ontwerp of kun je de bank transporteren? Of denk je al direct… “ik wil helpen”. Neem dan contact op met de Werkgroep Sociaal via: info@buurtplatformnaarden.nl