Menu Sluiten

Kompas op Groen

In het nieuwe multifunctionele buurtcentrum De Plataan, Majoor Kampsstraat 3 in Naarden, start woensdag 8 december om 14 uur, de kleurige tentoonstelling “Kompas op Groen*. Bezoekers kunnen tijdens de openingstijden van De Plataan op reis door de tijd en leren alles over energie vroeger, nu en in de toekomst.

De expositie bestaat uit 8 kleurrijke huisjes en gaat over de energievoorziening en energietransitie in het Gooi en de Vechtstreek van vroeger tot nu. Volwassenen volgen de bovenste helft van de huisjes met (historische) foto’s, tips, informatie en verhalen van inwoners.
Kinderen volgen de onderste helft, aan de hand van een verhaal waar 2 personages de hoofdrol spelen.

Vrijwillige Energiecoaches van Wattnu verzorgen op woensdag 8, 15, 22 en 29 december, van 14 tot 16 uur het Energiespreekuur. Zij geven u desgewenst uitleg over de mogelijkheden van kleine en grotere energiebesparende maatregelen. En vertellen meer over diensten van Wattnu. Zoals:

  • Energiecoaching,
  • De energiedisplays in bruikleen om o.a. energieslurpers op te speuren,
  • Het laten maken van een warmtescan van uw huis,
  • De collectieve inkoopacties op gebied van isolatie en zonnepanelen.

Inwoners van Gooise Meren kunnen zich bij de energiecoaches en/of balie van de bibliotheek opgeven voor een gratis tasje met energiebesparende tips en producten**.

Heeft u de smaak te pakken gekregen wat betreft energie besparen? Via wattnu.org/waardebon kunt u ook nog een bon aanvragen, waarmee u in de digitale webwinkel energiebesparende producten t.w.v. 50 Euro mag uitzoeken*

Alle activiteiten zijn volgens de actuele RIVM-corona richtlijnen.

* “Kompas op Groen” in De Plataan is een samenwerking tussen de werkgroep Kompas op Groen, Energiecoöperatie Wattnu, Buurtplatform KTV, Versa Welzijn, de Schakel en Bibliotheek Naarden.

Voor meer info over lopende projecten van Wattnu kijk op wattnu.org

** De tasjes zijn mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Rijk i.s.m. de gemeente en geldt zolang de voorraad strekt en is voor bewoners van GM. Per adres/bewoner kan men eenmaal energiebesparende producten krijgen.