Menu Sluiten

Boomspiegels

In het weekend van 3 en 4 oktober jl. zijn de 19 boomspiegels die het winkelcentrum Keverdijk rijk is, door werkgroep Groen, ingezaaid en afgezet met lint. Nu begint het verwachtingsvolle wachten!

Wat is een boomspiegel?
Dat is de strook grond rondom een boom.

Wat hebben we gedaan?
We hebben een zaadmengsel speciaal voor boomspiegels ingezaaid. Deze mix bestaat uit 20 meerjarige, inheemse soorten die juist gedijen bij de schrale en beperkte grond rondom een boom. Het zijn verder soorten waar vlinders en bijen juist van houden, wat de biodiversiteit in onze wijk weer versterkt. Omdat het zoveel verschillende soorten zijn, verwachten we dat iedere spiegel er een beetje anders uit gaat zien, afhankelijk van de grond en hoeveelheid zon op die plek.

Waarom zijn de spiegels ingezaaid?
Eén van de doelen van de werkgroep is om de twee winkelcentra te vergroenen en op te fleuren. Dat doen we middels jaarrond groene bloembakken en in de zomer bloeiende hanging-baskets en bloeiende boomspiegels.

Test!
Het inzaaien is een test. Wij zijn dan ook zeer benieuwd of en hoe dit zaad hier aanslaat, hoe de planten zich volgend jaar gedragen en of en hoeveel water ze in de zomer nodig hebben. Vanaf nu zullen we de spiegels dan ook goed in de gaten gaan houden. Daarnaast zullen de werkgroep Groen-leden en KTV-bestuursleden de komende tijd ook boomspiegels direct voor hun eigen huis inzaaien. Des te meer ingezaaide boomspiegels, des te meer ervaringen kunnen we de komende tijd opdoen.

Interesse?
We hebben nog een paar zakjes zaad over. Dus als u interesse heeft om ook een boomspiegel nabij uw huis in te zaaien? Geef ons dan een seintje, dan komen we even een zakje brengen! Maar: op = op. En wie weet, staan over een paar jaar álle boomspiegels van onze wijken ’s zomers in volle bloei?

Met groene groeten, Janneke en Mariska

Groen? Gewoon doen!