Menu Sluiten

Aanpassingen Burg. Jur. Visserlaan

In onze vorige Nieuwsbrief gaven we aan dat de werkzaamheden aan de Burgemeester Jur. Visserlaan toen net van start waren gegaan. Inmiddels zijn deze werkzaamheden – voorlopig – afgerond en ligt de weg er ‘als nieuw’ bij.

Waar wij als Buurtplatform voorafgaand aan deze werkzaamheden op hebben aandrongen is in belangrijke mate gerealiseerd. Los van het noodzakelijke vernieuwen van de beschadigde asfaltlaag zijn er enkele belangrijke wijzigingen aangebracht.

Zo is de straatbreedte met 2 x 40 cm teruggebracht. Dit aan beide zijden, ten gunste van de breedte van de parkeervakken. Het vóór deze aanpassing hinderlijke én gevaarlijke massaal parkeren van auto’s met twee wielen op het fietspad lijkt nu voorbij. De afgelopen weken zagen we dit gelukkig niet meer.

De rijstroken zijn versmald, wat effect moet hebben op de regelmatig veel te hoge snelheid waarmee op de Visserlaan werd gereden. Het terugbrengen van de snelheid moet deels ook worden gerealiseerd door de aangelegde drempel tussen de ingang van de Irene en Marijkeho en de kruising met de Koningin Wilhelminalaan.