Menu Sluiten

Straatverlichting Keverdijk

Vervelend, zeker in deze donkere dagen, zijn de steeds weer terugkerend problemen met de straatverlichting in verschillende straten van de wijk Keverdijk. Het is heel goed en belangrijk dat de bewoners daar MOR (Melding Openbare Ruimte)-meldingen over blijven doen bij de gemeente. Zodoende weten de ambtenaren daar dat het nog steeds niet is opgelost en dat houdt druk op de zaak. Vanuit het Buurtplatform zetten we dit ook steeds weer op de agenda in het overleg met de gemeente.

Voor de duidelijkheid een paar punten op een rij:
Als een of meer straatlantaarns het niet doen: doe altijd een Melding Openbare Ruimte (“MOR-melding”). Dit kan -vrij eenvoudig als u een beetje met een computer uit de voeten kunt- via de website van de gemeente. Deze link brengt u daar:

  • gooisemeren.nl/melden-bij-de-gemeente/melden-kapotte-straatverlichting/
    Geef daarbij het nummer van de betreffende lantaarnpaal door. Of, als het om meerdere palen gaat, tenminste het nummer van één lantaarnpaal en een aanduiding hoever het probleem zich uitstrekt.
  • Gaat het om een enkele lantaarnpaal, dan kan (en zal) de gemeente daar in de regel zelf zo snel mogelijk iets aan laten doen.
  • Als het gaat om een groot stuk van een straat, of zelfs meerdere straten, dan kan de gemeente er meestal niet rechtstreeks iets aan doen. Dan is het een zaak van de netbeheerder Liander.
  • Vanzelfsprekend neemt de gemeente dan wél contact op met Liander en gaan zij er druk op zetten om de zaak zo snel mogelijk te repareren. Daarom is het belangrijk om áltijd zo’n MOR-melding te doen: dan weten de ambtenaren op het gemeentehuis tenminste dat er iets aan de hand is en hoe groot het probleem is!
  • De huidige problemen hangen waarschijnlijk samen met een kabelbreuk als gevolg van graafwerkzaamheden. Er is nu een voorlopige voorziening getroffen waardoor een deel van het probleem is verholpen. Maar tussen Kerst en Oud/Nieuw komt een meetwagen om definitief vast te stellen waar de fout zit, zodat die verholpen kan worden.