Menu Sluiten

Spokenbos op de schop!

Op maandag 9 november was het zover. Na een lange periode van overleg en afstemming tussen de verschillende partijen, ging de hoognodige opfrisbeurt van het stukje openbaar groen dat in de volksmond bekend staat als het Spokenbos van start. Dit is het stuk groen waar een voetpaadje doorheen loopt van de hoek B. van Rooijenstraat/Jan Houtmanstraat naar de Kol. van Brienenstraat. De eerste dagen werd er vooral gekapt, gesnoeid en geruimd. Op donderdag 12 november kon de volgende fase van start gaan, het aanplanten van nieuwe beplanting.

Buurtbewoners en leden van het buurtplatform zijn hier samen met de gemeente druk mee in de weer geweest. Bij de keuze voor de nieuwe beplanting is gekeken naar een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod voor mens en milieu.
Bloeiende planten, struiken en bomen die een gevarieerd en kleurrijk beeld geven en die een grote aantrekkingskracht hebben op insecten, vogels en andere dieren zoals egels. Verder is het voetpad vernieuwd en worden de speeltoestellen verplaatst naar een locatie waar meer gespeeld wordt. Ook zal er nog een afvalbak worden geplaatst.
De werkgroep groen kijkt met een tevreden gevoel terug op dit leuke project, dat vorm kreeg in samenwerking met de gemeente. Vol spanning is het nu wachten op het voorjaar, om te zien hoe de nieuwe beplanting aanslaat!