Menu Sluiten

Energie besparen en duurzaam wonen in KTV

Energie besparen en duurzaam wonen in KTV

Het streven van de werkgroep Duurzaam KTV is om met elkaar energie te besparen in de KTV wijken en onze woningen geschikt te maken voor een duurzame toekomst. Een belangrijke eerste stap richting duurzaam wonen is het isoleren van de woningen, met kleine en grotere maatregelen. De aanpak hiervoor is gepresenteerd tijdens de bewonersavond op 29 oktober jl.

Energiescans van modelwoningen

Duurzaam Bouwloket heeft van vijf modelwoningen in onze wijken een energiescan gemaakt. In deze energiescans worden de maatregelen besproken die genomen kunnen worden. Aan de hand van een stappenplan wordt aangegeven wat de juiste volgorde is om deze stappen te nemen. Deze energiescans zijn beschikbaar op de onze wijkpagina bij Duurzaam Bouwloket. Klik HIER voor de energiescans en de presentatie over isolatiemaatregelen.

Energie coöperatie WattNu

Een belangrijke partner van de werkgroep bij het verduurzamen van onze wijk is WattNu, de energie coöperatie Gooise Meren. WattNu is een energie coöperatie zonder winstoogmerk voor en door bewoners. De coöperatie is dus ook een bewonersinitiatief dat geheel door vrijwilligers wordt vorm gegeven. WattNu betrekt bewoners actief bij de energietransitie in onze gemeente. Dit doet WattNu o.a. door de inzet van vrijwillige energie coaches. Klik HIER voor meer informatie over de WattNu en de samenwerking in de wijk.

Collectieve inkoopactie isolatiemaatregelen met subsidie mogelijkheden

De werkgroep ondersteunt en faciliteert bewoners bij het nemen van de eerste stappen. Om deze reden heeft de werkgroep samen met Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoopactie georganiseerd voor vloer, bodem en spouw isolatie. Klik HIER voor alle informatie over deze collectieve inkoop actie en klik HIER voor de interessante subsidiemogelijkheden die er op dit moment zijn!

Met elkaar komen we verder, is het leuker en makkelijker!!!